Verticale tuin met watersysteem: zo regel je optimale bewatering zonder zorgen

Verticale tuinen zijn een geweldige oplossing voor tuinen met weinig ruimte. Steden worden dichter bebouwd. Er is minder ruimte voor het aanleggen van groen. Dat is de reden dat steeds meer mensen een verticale tuin overwegen, zowel voor binnen als buiten. Eén van de vragen die voor de aankoop ontstaat is: hoe ga ik een verticale tuin bewateren en onderhouden? Dat is volkomen logisch. Een goed watersysteem is de oplossing. Daarover gaat dit nieuwsbericht. Lees je mee?

Verticale tuin & watersysteem

Een groene wand in je tuin of kantoor dat lijkt je wel wat. Je overweegt deze te plaatsen. In de praktijk zien wij een aantal vragen terugkomen. Deze zijn vaak terug te brengen op één van deze onderdelen: over- of onderbewatering, onderhoud en de techniek.

Herken jij ze ook?

Watersysteem: hoe werkt dat?

Een watersysteem voor verticale tuinen werkt op basis van een geïntegreerd irrigatiesysteem. Zo zorg je voor een efficiënte en gelijkmatige waterverdeling naar de planten. Het systeem bestaat doorgaans uit een watertank, leidingen en druppelaars of sproeiers die strategisch zijn geplaatst in de verticale tuin.

Het water wordt in de watertank opgeslagen en door middel van een pomp door de leidingen naar de druppelaars of sproeiers gestuurd. Deze geven op regelmatige tijdstippen water af aan de planten, waarbij de juiste hoeveelheid water wordt gedoseerd. Hierdoor wordt overbewatering voorkomen en kunnen de planten optimaal worden voorzien van vocht.

Het watersysteem kan handmatig of automatisch worden bediend, afhankelijk van jouw behoeften en voorkeuren. Met een goed ontworpen watersysteem wordt het bewateren van een verticale tuin efficiënter en gemakkelijker, waardoor de planten gezond kunnen groeien en gedijen.

Lees meer over hoe ons bewateringssysteem werkt en neem contact op voor vragen. Wij dragen de beste zorg voor onze tuinen en jouw groene kunst.

Bekijk meer nieuws

Vacature hovenier

Vacature: we zoeken een enthousiaste vergroener!

Prijs verticale tuin binnen berekenen

NIEUW: bereken de prijs van uw verticale tuin met onze calculator

greem wall production hall

Verticale tuin maken: van ontwerp tot installatie (+ voorbeelden)

verticale tuin met optimale bewatering op werk

Verticale tuin met watersysteem: zo regel je optimale bewatering zonder zorgen

Verticale tuin Knokke

Vertical Gardens creëert met 3500 planten een groene golf in het hart van de Belgische kustplaats Knokke!

Groene wand T-Mobile

Nieuw: verticale tuin entree hoofdkantoor T-Mobile

Groene wand bijen

Verticale tuin bevordert biodiversiteit!

Groene wand Amsterdam

Van kale muur naar groene wand in 30 sec.!

CO2 meter verticale tuinen

Nieuwe website gelanceerd!

event art of living

Art of living Event: kom langs en bewonder onze verticale tuin!

NEEM CONTACT OP
close slider


    Stuur alvast de foto’s van de locatie.