Wij hebben inmiddels al meer dan 100 buitentuinen aangelegd in heel Europa. Bij hotels, sauna’s, kantoren, maar ook in verschillende achtertuinen.

Verticale tuin buiten

Je bent op zoek naar een verticale tuin voor buiten. Een goed idee. Van schaduwrijke plek tot volle zon. Als je een verticale tuin voor buiten maakt geef je de buitenruimte extra karakter.

Vertical Gardens werkt met hoogte, diepte, 3D-reliëf én diverse bladkleuren. Dat maakt onze ontwerpen uniek in hun weelderige uitstraling. Je vindt bij ons een grote variantie aan planten.

Een groene wand buiten is een prachtige toevoeging aan je tuin. Het kan functioneren als natuurlijk scherm voor meer privacy, maar je kan het ook inzetten om geluidsoverlast te minimaliseren. Het wordt vooral door anderen gekozen vanwege de esthetiek.

Het kan ook in kleine tuinen, zoals binnensteden worden geplaatst. Dat geeft een mogelijkheid om zelf met weinig ruimte een mooie groene omgeving te creëren. Wie wil dat nu niet?

MAAK EEN AFSPRAAK

‘Wij willen bijdragen aan een leefbare wereld. Dat doen we het liefst op een stijlvolle manier. ’

De uniciteit van Vertical Gardens

Met onze jarenlange expertise én talloze experimenten met plantensoorten, vormen en kleurcombinaties in eigen tuin maken Vertical Gardens dé kennisleider op het gebied van ontwerp, aanleg en onderhoud.  Ons eigen systeem maakt het mogelijk om meer dan tweehonderd soorten planten in elk gewenst formaat te verwerken in de plantenmuur voor buiten. Zo geven wij extra allure aan iedere ruimte.

OVER ONS

Ook goed voor het milieu

Maar onze verticale buitentuinen zijn niet alleen een lust voor het oog vanwege hun esthetische karakter. Een verticale tuin buiten is ook goed voor het milieu. Onze wandtuinen nemen per vierkante meter netto tien kilogram CO2 per jaar op en zijn temperatuur- en geluiddempend.

Ontdek meer voordelen van verticale tuinen of laat je inspireren door eerdere aangelegde plantenwanden.

ALLE VOORDELEN

‘Onze wandtuinen nemen per vierkante meter netto tien kilogram per jaar op en zijn temperatuur- en geluiddempend.’

Wat anderen over ons zeggen..

5-sterren

Andries van Vertical Gardens heeft ons van A tot Z begeleid met het realiseren van een prachtige verticale tuin in onze nieuwbouwwoning. Het is mooi om te zien en horen hoe enthousiast hij is. Wij zijn trots op het eindresultaat en genieten er elke dag van! Nogmaals bedankt Andries! – Maarten Zeilmaker

5-sterren

Wij hebben door Vertical Gardens een verticale buitenwand laten installeren. Het resultaat is prachtig! – Peter Vermeulen

 

Wat is een verticale tuin voor buiten?

Een verticale tuin voor buiten is een tuin waarbij planten niet horizontaal in de grond worden geplant, maar verticaal tegen een muur. Dit kan een schutting zijn, een muur of een ander verticaal oppervlak. Tegen dit element groeien de planten.

Het is een populaire manier om meer groen te creëren in stedelijke gebieden waar ruimte beperkt is. Een verticale tuin voor buiten kan bestaan uit verschillende soorten planten en kruiden, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. En de persoonlijke voorkeur van de klimaatverbeteraar. Dat is hoe wij onze afnemers zien. Verticale tuinen voor buiten zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar kunnen ook helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en stedelijke hitte-eilanden tegen te gaan.

 

NEEM CONTACT OP
close slider


    Stuur alvast de foto’s van de locatie.