Alle voordelen van een plantenwand op een rij

Ontdek de voordelen van een plantenmuur. Behalve dat het een lust voor het oog is vanwege het esthetisch design, kent deze groene kunst namelijk meer gewin.

WORD KLANT

T-Mobile hoofdkantoor

 • CO2 Absorptie

  Een verticale tuin helpt in de strijdt tegen het terugdringen van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer en draagt hierdoor bij aan een beter klimaat. Per vierkante meter absorbeert een verticale tuin gemiddeld tien kilogram netto CO2 per jaar.

 • Luchtzuiverende planten

  Zo is een verticale tuin goed voor het milieu. In de designs van Vertical Gardens verwerken wij diverse luchtzuiverende planten. Dat verbeterde binnenklimaat zorgt bovendien voor minder ziekteverzuim én een prettige werkomgeving.

 • Ziekteverzuim tegengaan

  Wat groen in kantoor heeft dus ook een voordelig effect op de gezondheid. Uit onderzoek van Wageningen Universiteit blijkt dat mensen die werken in een ruimte met planten zich minder vaak ziek melden. Op jaarbasis wordt het ziekteverzuim beperkt met maar liefst anderhalve dag per persoon. Kortom: een verticale tuin is goed voor mens én milieu.

 • Bevordert biodiversiteit

  In stedelijke gebieden bevordert een verticale tuin met verschillende soorten planten de biodiversiteit. In en om de verticale tuin is een toename te zien van vogels en insecten, zoals bijvoorbeeld vlinders en bijen.

 • Temperatuur- en geluiddempende werking

  Een verticale tuin buiten heeft echter nóg een voordelig effect op onze leefomgeving. Waar het in een stedelijke omgeving tot maar liefst zes graden warmer kan zijn dan in het omringende platteland, heeft een groene wand een temperatuurdempende werking. Planten gaan dit zogenaamde ‘Urban Heat Island’ tegen, terwijl bebouwing en verharding zonlicht absorberen en warmte uitstralen. Voor de tuinen binnen én buiten geldt bovendien dat zij geluiddempend zijn, wat het vertoeven bij een wandtuin nóg aangenamer maakt.

Ook genieten van levende, groene kunst, ziekteverzuim tegengaan en bijdragen aan een beter milieu? Word ook een duurzaam genie en volg het voorbeeld van RAI Amsterdam, Schiphol Group en Wageningen Universiteit. Investeer in een verticale tuin of neem direct contact op.

NEEM CONTACT OP
NEEM CONTACT OP
close slider


  Stuur alvast de foto’s van de locatie.