Waarom heeft een plantenwand een bewateringssysteem nodig?

Een verticale tuin heeft een bewateringssysteem nodig om ervoor te zorgen dat de planten voldoende water krijgen om te groeien en gezond te blijven. Bij een verticale tuin worden de planten op een verticale muur geplaatst in speciale modules met zakjes. Het substraat in deze zakjes heeft een beperkte buffer en kan minder water vasthouden dan substraat in de volle grond, waardoor de planten sneller kunnen uitdrogen en dus water nodig hebben.

Bewateringssysteem voor groei en bloei

Onze bewateringssystemen zorgen ervoor dat het water gelijkmatig over de planten wordt verdeeld en dat er geen water verloren gaat. Bovendien kan een bewateringssysteem efficiënter werken dan het handmatig water geven van planten, omdat het water door bladeren de wortels van de planten slecht bereikt. De bladeren hebben een vergelijkbare werking als dakpannen.

Het bewateringssysteem helpt om de groei van de planten te bevorderen en het risico op ziektes en plagen te verminderen, omdat de planten elke dag worden voorzien van de juiste hoeveelheid water en voeding die ze nodig hebben om te groeien en gezond te blijven.

Wil je weten hoe dit systeem jouw tuin tot een levend geheel kan maken? Neem contact op. We geven vrijblijvend advies over groene wanden en tuinen.

NEEM CONTACT OP
close slider


    Stuur alvast de foto’s van de locatie.