Hoeveel CO2 absorbeert een verticale tuin?

De hoeveelheid CO2 die een verticale tuin kan absorberen, varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de tuin, het soort planten dat wordt gebruikt, de omgevingsomstandigheden en de blootstelling aan licht. Over het algemeen zal een verticale tuin niet in staat zijn om evenveel CO2 te absorberen als een volwassen boom, omdat de totale oppervlakte van de planten kleiner is.

Hoeveelheid CO2

Er is geen vaste waarde voor de hoeveelheid CO2 die een verticale tuin kan absorberen, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren. Als we het gemiddelde nemen absorbeert een verticale tuin ongeveer 10 kg CO2 per m2. Het is ook belangrijk om te vermelden dat een verticale tuin niet alleen CO2 absorbeert, maar ook andere voordelen heeft, zoals van stof en schadelijke stoffen in de lucht en het verbeteren van de luchtvochtigheid als de groene wand binnen staat.

Bekijk ook de C02 meter op onze homepage met daarin de CO2 opbrengst van onze verticale tuinen. Doe jij ook mee? Verbeter jouw klimaat met een verticale tuin.

NEEM CONTACT OP
close slider


    Stuur alvast de foto’s van de locatie.