Hoe krijgt een verticale tuin water?

Hoe krijgt een verticale tuin water?

Hoe krijgt een verticale tuin water? Dat is een veelgestelde vraag. Als je een verticale tuin overweegt komt deze vraag vast en zeker bij je omhoog. Een groene wand vind je prachtig, maar hoe ga ik hem onderhouden en water geven?

Verticale tuin water geven

Een verticale tuin kan water krijgen via verschillende methoden, zoals:

  1. Druppelirrigatie: Dit is een systeem waarbij water druppel voor druppel aan de planten wordt geleverd via een irrigatieslang. Dit kan je handmatig of automatisch doen.
  2. Hydrocultuur: Dit is een methode waarbij planten worden gekweekt in water in plaats van aarde. Het water wordt meestal van bovenaf toegevoegd en het overschot wordt via een afvoer afgevoerd.
  3. Sproeisysteem: Dit is een systeem waarbij water wordt gesproeid op de planten vanuit een bovenliggende tank. Dit kan handmatig of automatisch worden gedaan.
  4. Handmatig water geven: Bij deze methode wordt water handmatig aan de planten gegeven met behulp van een gieter of een slang. Dit kan tijdrovend zijn en is niet geschikt voor grote verticale tuinen.

De keuze voor de methode hangt af van verschillende factoren, zoals;

  1. De grootte van de verticale tuin; kan je bij de planten komen of is daar een trap en/of hoogwerker voor nodig.
  2. De soorten planten die groeien in de verticale wand.
  3. De tijdstippen waarop de planten water krijgen, dat moeten uiteraard voldoende zijn om de beplating gezond te houden.

Hoe wij voor water zorgen

Bij Vertical Gardens maken we gebruik van een bewateringssyteem. Dat zorgt allereerst voor minder onderhoud. Maar ook dat de planten tijdig en gelijkmatig water krijgen. Voor veel van onze klanten houden we groene wanden gezond en fit. Dat doen we met passend en goed afgestemd onderhoud.

Heb je vragen over het onderhoud? Neem contact op. Wil je meer informatie over verticale tuinen voor binnen of buiten bekijk de voordelen.

 

 

NEEM CONTACT OP
close slider


    Stuur alvast de foto’s van de locatie.